Frågor & Svar om Solar Park

Vad vill SolarPark uppnå?

Solar Park vill skapa en stark symbol för miljöutveckling genom att bli den största solcellsparken i Sverige från investeringar av privatpersoner och företag. Varje medlemsinsats i Solar Park gör en konkret skillnad genom att den tillför ny förnyelsebar energi till elnätet.

Varför satsa på solceller?

Solceller är ett enkelt sätt att producera el på ett förnybart och utsläppsfritt sätt. Tekniken är samtidigt driftsäker och har en lång livslängd. Dessutom har kostnaderna för solenergi minskat med omkring 80 % de senaste tio åren.

Vad är en ekonomisk förening?

En ekonomisk förening är en företagsform som har många likheter med ett aktiebolag men med den skillnaden att det inte krävs något aktiekapital i en ekonomisk förening. En ekonomisk förening bildas av minst tre fysiska eller juridiska personer och är öppen för alla som vill vara medlemmar. Solel i Helsingborg Ekonomisk förening heter den förening som driver projekt Solar park Helsingborg.

Vad kostar en andel?

En andel kostar 3000 kr och motsvarar en namnmärkt och numrerad solcellspanel i parken.

Var hittar jag den ekonomiska föreningens stadgar?

Du hittar föreningens stadgar genom att klicka här.

Varför ska jag investera i Solar Park?

Omkring 80 % av svenska folket vill att Sverige satsar mer på solenergi. Solar Park vill göra det enkelt för människor och företag att investera i solcellsteknologi. Vi vill ge människor makten att vara arkitekter till morgondagens energisamhälle, främja ny teknik och få något stort att hända i energipolitiken. Detta är ett sätt för dig att skapa mer solenergi utan att behöva bygga anläggningen själv.

Vad kan jag förvänta mig av en investering i Solar Park?

En investering ger dig inte bara en möjlighet till ett ställningstagande om framtidens energiproduktion du får även möjligheten att få avkastning på ditt investerade kapital. Detta sker i form av nyproduktion av solcellspaneler eller i ren avkastning på din investering.

När byggs solcellsparken?

Solcellsparken byggs i flera etapper och byggstart för etapp 1 är planerad att stå klar runt årsskiftet 2015/2016 för att ge full produktion när vårsolen tittar fram. Den första etappen kommer att vara på 250 kW, den kommer att bestå av 944 st. solcellspaneler.

Fick du inte svar på just din fråga? Kontakta oss här.