Solar park är utsedd till Årets innovatör!

Sweco delar årligen ut tre olika Hugopris: Årets innovatör, Årets inspiratör och Årets student. Solar Park blev i år utsedd till Årets innovatör, med motiveringen:

”För att ha utvecklat en ny affärsmodell kring en storskalig solcellsanläggning. Nu samlas privatpersoner och företag för att tillsammans med ett etablerat energibolag och ett renhållningsbolag investera och möjliggöra en solcellspark på en annars obrukbar slutdeponi i Helsingborgsområdet. Smart, nytänkande – och hållbart!”

Representanter från styrelsen och NSR var på plats i Stockholm och tog emot priset av Swecos VD Åsa Bergman den 31 maj. Utdelningen skedde i samband med Swecos välbesökta inspirationsdag, som även innehöll utställningar och en paneldebatt kring digitalisering. Solar Park presenterades med en kort film och Diedrik Fälth och Maja Svensson från styrelsen blev intervjuade. Bilder och filmer från evenemanget finns på följande länk: http://www.sweco.se/inspirationsdagen.

”Att få det pris som tidigare tilldelats storheter som Carl Munters, innovatörer som Mats Leijon och energimedvetna bolag som IKEA, det är stort, glädjande och framför allt inspirerande! Priset är ett kvitto på att kollektiva lösningar är svaret på vår tids utmaningar”, säger föreningens ordförande Lars-Inge Persson.

I styrelsen ser vi detta som ett kvitto på att vi är på rätt väg och det ger oss ny inspiration och motivation att vidareutveckla solcellsparken. Tack alla delägare för att ni gör detta möjligt!

Anneli Gille, styrelseledamot

Kommentarer inaktiverade.